A történet

Bérmunkában történő cipőfelsőrész készítés, valamint import cipők értékesítésére vállalkozott az olasz tulajdonosokkal 1991 novemberében indult cég, elsősorban az olaszországi piacra.

1993-tól a külföldi partnerek mellett a Körmendi Olip Hungary Kft.-nek dolgoztak, akkor már a magyarországi piacra is. Alvállalkozók bevonásával a napi elkészült cipőfelsőrész pár már elérte az 1000 darabot. A gépi munka mellett kézzel varrott cipőket és mokaszinokat is gyártottak. Főbb partnereik: Exportacc S.r.l., Maria Pia, Carmen, Ruben, Jumpo valamint az Olip Hungary.

1997 júniusától 100%-os magyar tulajdonba került a cég. A 90-es évek végétől a ruházati és a cipőipar világszerte nehéz helyzetbe került. A távol-keleti import hatására a világ bőr-, és cipőiparában visszaesett a termelés. Portugáliában, Franciaországban és Olaszországban, Dániában egyenesen megszűnt ez a vertikum. Egyre nehezebb volt felvenni a versenyt a dömpingáruval, így az olasz megrendelők nagy része elment Romániába, Ukrajnába az olcsóbb munkaerő miatt. A cég fokozatosan német piacra állt át.

2005 szeptembere óta a németországi Carl Semler cipőgyárnak termelnek, amely a jelenlegi teljes kapacitást leköti.

A gépparkot folyamatosan fejleszti a cég, hogy az állandóan megújuló technológiai és minőségi elvárásoknak megfeleljen, és ezzel biztosítsa a piacon maradást, illetve az itt dolgozó emberek megélhetését. Garantált minőségi munkával, hazai munkaerővel áll rendelkezésre jelenlegi és jövőbeli partnercégeinek.